25.09.2023 r. - 29.09.2023 r.

PONIEDZIAŁEK 25.09.2023 r.

 

ŚNIADANIE: Rogal pszenno-żytni/chleb wieloziarnisty (al. gluten), masło (al. laktoza), powidła śliwkowe, kawa zbożowa z mlekiem (al. laktoza)

DRUGIE ŚNIADANIE: Banan, woda Iwoniczanka

OBIAD: Zupa selerowa z lanym ciastem (al. seler, gluten, jaja). Potrawka z indyka (gluten), ryż naturalny, sałata lodowa z pomidorem i ogórkiem, kompot owocowy  

PODWIECZOREK: Gruszka gotowana podana z mleczną polewą i z  gorzką czekoladą, talarki z żurawiną (gluten)

 

WTOREK 26.09.2023 r.

ŚNIADANIE: Twarożek na słodko z mielonymi orzechami, jogurtem naturalnym  i wanilią  (al. laktoza), pieczywo mieszane (al. gluten), płatki ryżowe z mlekiem  (al. laktoza)

DRUGIE ŚNIADANIE: Arbuz, woda Iwoniczanka

OBIAD:  Zupa rosołkowa z brukselką, fasolą szparagową i kaszą jaglaną  (al. seler). Bitki w sosie śmietanowym (al. laktoza, gluten), makaron świderki (gluten, jaja), surówka z marchewki z ananasem, lemoniada miętowo-jabłkowa

PODWIECZOREK: Przecier  jabłkowo -brzoskwiniowy, herbatniki maślane, woda Iwoniczanka

ŚRODA 27.09.2023 r.

 

ŚNIADANIE: Chleb  pszenny/chleb orkiszowy 35 g (gluten), pasztet kiełbasiany na ciepło, papryka świeża w słupku, herbata z cytryną /kawa zbożowa z mlekiem (al. laktoza)

DRUGIE ŚNIADANIE: Śliwka /jabłko, woda Iwoniczanka

OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem (al. seler, laktoza). Jajko w sosie chrzanowym (al. jaja, laktoza), ziemniaki, ogórek kiszony w słupku, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Wek (al. gluten) z masłem (al. laktoza), ser żółty (al. laktoza), pomidor,  herbata miętowa

CZWARTEK 28.09.2023 r.

 

ŚNIADANIE: Pasta z makreli z twarożkiem i zieloną  pietruszką  (al. ryba, laktoza), pieczywo mieszane (al. gluten), ogórek zielony, kawa zbożowa z mlekiem (al. laktoza)

DRUGIE ŚNIADANIE: Winogrono /gruszka, chrupki kukurydziane, woda Iwoniczanka

OBIAD: Zupa rosołowa z tartą marchewką i makaronem gwiazdki (al. gluten, jaja). Kotlety mielone smażone (al. gluten, jaja), ziemniaki, kapusta kiszona zasmażana z koperkiem, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Kisiel cytrynowy, biszkopty (al. gluten), ćwiartka jabłka

 

 

 

PIĄTEK 29.09.2023 r.

 

 

 

 

 

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami owsianymi i orzechami włoskimi (al. laktoza, orzechy ), pieczywo mieszane (gluten), masło (al. laktoza), dżem brzoskwiniowy 100%

DRUGIE ŚNIADANIE: Arbuz, woda Iwoniczanka

OBIAD: Zupa rybna z grzankami (al. gluten, ryba, laktoza). Pierogi z serem/truskawkami i z polewą maślano-cynamonową (al. gluten, laktoza, jaja), kompot owocowy

PODWIECZOREK: Banan z jogurtem naturalnym i obsypany płatkami  granoli (al .laktoza)

W razie konieczności, wynikającej z niedostępności planowanych produktów na dany dzień, intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie.