15.04.2024 r. - 19.04.2024 r.

PONIEDZIAŁEK 15.04.2024 r.

 

ŚNIADANIE: Bułka pszenno-żytnia/bułka grahamka 35 g (al. gluten), masło (al. laktoza), twarożek z wanilią, zupa mleczna z makaronem zacierkowym (al. laktoza), herbata z cytryną 

DRUGIE ŚNIADANIE: Banan, woda Iwoniczanka

OBIAD: Zupa krem z cieciorki z prażoną cebulką (al. seler, laktoza), gulasz wieprzowy (al. gluten), kasza perłowa, ogórek kiszony w słupkach, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Smoothie z pomarańczy oraz ananasa, talarki maślane

WTOREK 16.04.2024 r.

 

 

 

ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, chleb familijny 35 g (al. gluten), pasta kiełbasiana z cebulką, papryka czerwona w słupku, herbata z cytryną, kawa zbożowa z mlekiem (al. laktoza)

DRUGIE ŚNIADANIE:  Winogrono

OBIAD: Zupa grysikowa z zieloną pietruszką (al. seler), pałka z kurczaka duszona w warzywach, ziemniaki, surówka z selera naciowego z jabłkiem, rodzynkami i jogurtem naturalnym (al. laktoza), ziemniaki, kompot owocowy 

PODWIECZOREK: Kisiel z owoców leśnych z jabłkiem, chrupki kukurydziane (al. gluten)

ŚRODA 17.04.2024 r.

 

ŚNIADANIE: Rogal pszenno-żytni, chleb wieloziarnisty (al. gluten), masło (al. laktoza), miód wielokwiatowy, płatki ryżowe na mleku (al. laktoza), herbata z cytryną, kawa zbożowa z mlekiem (al. laktoza)

DRUGIE ŚNIADANIE: Mandarynka, woda Iwoniczanka

OBIAD: Zupa jarzynowa z makaronem (al. gluten), gołąbki z mięsem i kapustą w sosie śmietanowo - pomidorowym (al. laktoza), ziemniaki, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Cynamonka drożdżowa (al. gluten), sok jabłkowy 

CZWARTEK 18.04.2024 r.

ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, chleb wieloziarnisty (al. gluten), masło (al. laktoza), sałata zielona, polędwica z indyka, pomidor malinowy, kawa zbożowa z mlekiem (al. laktoza)  

DRUGIE ŚNIADANIE:  Jabłko,  woda Iwoniczanka

OBIAD: Zupa krupnik  z warzywami (al. seler), kotlet rybny (al. gluten, jaja, ryba), sałatka z kalafiora i rzodkiewki z jogurtem naturalnym (al. laktoza), ziemniaki, kompot owocowy 

PODWIECZOREK: Makaron z polewą maślano-miodową (al. gluten, laktoza), kawałki kiwi, herbata owocowa

 

 

 

PIĄTEK 19.04.2024 r.

 

 

 

 

 

ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, chleb wieloziarnisty (al. gluten), masło (al. laktoza), pasta z makreli z twarogiem (al. ryba, laktoza),  ogórek kiszony, rzodkiewka, herbata 

DRUGIE ŚNIADANIE: Melon,  woda Iwoniczanka

OBIAD: Zupa żurek zabielany z kiełbasą i jajkiem, pieczywo (al. seler, jaja, gluten, laktoza), ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Koktajl truskawkowy (al. laktoza), biszkopty deserowe (al. gluten)

W razie konieczności, wynikającej z niedostępności planowanych produktów na dany dzień, intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie.