19.02.2024 r. - 23.02.2024 r.

PONIEDZIAŁEK 19.02.2024 r.

 

ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni/chleb orkiszowy 35 g (al. gluten), masło (al. laktoza), kiełbaski z szynki na ciepło, ogórek kiszony, ketchup, kawa zbożowa z  mlekiem (al. laktoza), herbata  z cytryną 

DRUGIE ŚNIADANIE: Gruszka /kiwi, woda Iwoniczanka

OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem (al. seler, gluten), kurczak w sosie marchewkowo-groszkowym (al. gluten), papryka czerwona w słupku, ryż na sypko, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Ptasie mleczko malinowe, oprószone leśnym mchem /własny wyrób/ (al. laktoza, gluten, jaja) i pestkami granatu  

WTOREK 20.02.2024 r.

 

 

 

ŚNIADANIE: Rogal pszenno-żytni/chleb wieloziarnisty 35 g (al. gluten), masło (al. laktoza), twarożek na słodko z brzoskwinią (al. laktoza), zupa mleczna z Muesli (al. laktoza)

DRUGIE ŚNIADANIE: Pomarańcza, słupki marchewki, woda Iwoniczanka

OBIAD: Zupa krupnik z zieloną pietruszką (al. seler), kotlet mielony, wieprzowy (al. gluten, jaja), sałatka z kapusty kiszonej na gęsto, ziemniaki, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Kisiel cytrynowy /własny wyrób/, biszkopty (al. gluten), ćwiartki jabłka

ŚRODA 21.02.2024 r.

 

 

ŚNIADANIE: Chleb  pszenno-żytni, chleb wieloziarnisty (al. gluten), masło (al. laktoza), pasta rybna z makreli i twarogu ze szczypiorkiem (al. laktoza, ryba), ogórek zielony, rzodkiewka, herbata owocowa

DRUGI E ŚNIADANIE: Jabłko / kiwi, woda Iwoniczanka

OBIAD: Zupa krem z czerwonej fasoli z kiełbasą i grzankami (al. seler, laktoza, gluten), jajko w sosie chrzanowym  (al. jaja, laktoza), ziemniaki (al. gluten, ryba, jaja), surówka z marchewki  z ananasem, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Koktajl  czekoladowo-bananowy, słomka ptysiowa (al. gluten)

CZWARTEK 22.02.2024 r.

 

ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, chleb wieloziarnisty (al. gluten), masło (al. laktoza), pasztet ze słonecznika z suszonymi pomidorami, ogórek kiszony, kawa zbożowa z mlekiem (al. laktoza), herbata z cytryną  

DRUGIE ŚNIADANIE: Mandarynka, woda Iwoniczanka

OBIAD: Zupa rosół z makaronem nitka (al. seler, gluten), bitki w sosie koperkowym (al. gluten, laktoza), surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i jabłkiem w sosie vinegrette, kasza gryczana, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Tosty z masłem (al. laktoza, gluten), szynka wieprzowa, ser żółty (al. laktoza), pomidor koktajlowy, ketchup, herbata z lipy

 

 

 

PIĄTEK 23.02.2024 r.

 

 

 

 

 

ŚNIADANIE: Chleb  pszenno-żytni, chleb orkiszowy  (al. gluten), masło (al. laktoza), pasta jajeczna /własny wyrób/ (al. jaja, laktoza), pomidor, papryka świeża, zacierka  z mlekiem (al. laktoza, gluten, jaja), herbata z cytryną 

DRUGIE ŚNIADANIE:  Melon/ jabłko ,  woda Iwoniczanka

OBIAD: Zupa krem z białych warzyw z prażoną cebulką (seler, laktoza), makaron pióra z rybą i brokułami w sosie beszamelowym (al. gluten, laktoza, ryba)

PODWIECZOREK: Sok jabłkowo-marchewkowy 150 ml, ciastka owsiane z żurawiną (al. gluten)

W razie konieczności, wynikającej z niedostępności planowanych produktów na dany dzień, intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie.