JADŁOSPIS 27.03.2023r. - 31.03.2023r.
PONIEDZIAŁEK 27.03.2023 ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane (gluten)35g , masło 2.5 g /laktoza/, / 20g/, kiełbasa krakowska 20g, rzodkiewka 10 g, ogórek zielony 10 g , kasza kukurydziana na mleku z miodem 150 ml (laktoza), gruszka 70 g , woda Iwoniczanka OBIAD: - Zupa ogórkowa zabielana z ryżem naturalnym (seler) 250 ml. Łazanki z kapustą , mięsem i kiełbasą 140 g , ketchup 5 g, kompot truskawkowy 200ml PODWIECZOREK: Bułka cynamonka 35 g z masłem 2 g (laktoza), kisiel z ananasa -wyr. Własny 120 ml |
WTOREK 28.03.2023 ŚNIADANIE :Chleb wieloziarnisty ,pszenno-żytni 35g / gluten/, smarowidło z pieczonego karczku z marchewką 20 g- wyr. własny, słupki papryki świeżej 10 g , rzodkiewka 10 g ,kawa zbożowa z mlekiem (mleko ) jabłko 80 g , woda Iwoniczanka OBIAD: Zupa porowa z lanym ciastem 250 ml (seler, gluten, jaja), pałka z kurczaka duszona w warzywach 90 g (seler ), ziemniaki 120 g, sałata zielona z jogurtem naturalnym 70 g (laktoza) , sok jabłkowy 100 % 150 ml PODWIECZOREK: „Babka piaskowa” 70 g -wyr. własny (jaja, gluten) , połówki truskawek 30 g , herbata z melisą 150 ml |
ŚRODA 28.03.2023 ŚNIADANIE :Pieczywo mieszane – 35g(gluten) , pasta z jaj i awokado 25 g (jaja, laktoza), pomidor malinowy 20 g ,płatki Muesli z mlekiem (laktoza)150 ml. , kiwi 40 g/słupki kalarepy 30 g OBIAD:- Zupa grochowa z kiełbasą i ziemniakami 20 g / gluten, seler/ 250 ml. , kluski na parze z polewą mleczno -malinową 150 g (laktoza, jaja, gluten), Kompot wieloowocowy 150ml PODWIECZOREK: Racuchy z jabłkami 70 g (laktoza, jaja, gluten), herbata z pokrzywą 150 ml . |
CZWARTEK 29.03.2023 ŚNIADANIE :Bułka wielozbożowa , kajzerka (gluten) / masło 2.5g (laktoza), twarożek z dżemem z czarnej porzeczki 100 % (laktoza)kakao (laktoza ) 150 ml., banan 50 g, woda Iwoniczanka OBIAD: Zupa kalafiorowa z kaszą jaglaną 250 ml (seler) 250ml, pulpety w sosie śmietanowo -pomidorowym 100 g (laktoza ,jaja, gluten ) , ziemniaki 110 g , surówka z kapusty kiszonej z marchewką 60 g , napój jabłkowo -miętowy 150 ml PODWIECZOREK: Kanapka 30 g (gluten)z masłem 2 g (laktoza), filet z kurczaka 15 g z warzywami / rzodkiewka , papryka czerwona ogórek zielony , kiełki -20 g /, herbata owocowa 150 ml |
PIĄTEK 30.03.2023 ŚNIADANIE : Chleb pszenno-żytni, Gwarek / gluten/- 25 g , pasztet pieczony ze słonecznika 20 g , ogórek kiszony 10 g, papryka świeża 10 g , płatki ryżowe na mleku 150 ml (laktoza ) , herbata z cytryną 150 ml ,mandarynka 70 g, woda Iwoniczanka OBIAD: - Zupa rybna zabielana z grzankami / seler, laktoza gluten , jaja/ 250ml, potrawka z indyka 100 g (laktoza, gluten ) , makaron świderki naturalny 60 g (gluten, jaja), sałatka z czerwonej kapusty z cebulką 70 g , Kompot wieloowocowy 150ml PODWIECZOREK: Mus owocowy /banan, jabłko, brzoskwinia/120 g , suche rurki wafelkowe 15 g (gluten), woda Iwoniczanka. |
Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie , zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców , oraz dań z nich przygotowanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów dostępny na życzenie u intendenta.
Alergeny oznaczono