10.02.2025 r. - 14.02.2025 r.
PONIEDZIAŁEK 10.02.2025 r.
|
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, orkisz (gluten), masło (laktoza), parówki z szynki na ciepło, papryka czerwona, ketchup, kawa zbożowa (laktoza), herbata z cytryną II ŚNIADANIE: Gruszka, woda OBIAD: Kapuśniak z kiełbasą i ziemniakami (seler, laktoza), ryż paraboliczny na mleku z musem jabłkowym (laktoza), woda PODWIECZOREK: Napój mleczny z bananem i ananasem (laktoza), herbatniki (gluten) |
WTOREK 11.02.2025 r. PROGRAM EDUKACYJNY "KALAFIOR KOSTEK"
|
ŚNIADANIE: Bułka pszenno-żytnia, orkisz (gluten), masło (laktoza), twarożek z konfitura wiśniową (laktoza), kasza manna na mleku do picia (laktoza), herbata z cytryną II ŚNIADANIE: Pomarańcza, woda OBIAD: Krem z białych warzyw z prażonym słonecznikiem (seler, laktoza), pałka z kurczaka duszona w warzywach (seler), sałatka z kalafiora z rzodkiewką i jogurtem naturalnym (laktoza), ziemniaki, woda PODWIECZOREK: Kanapka z masłem (laktoza), kiełbasa krakowska (gluten), pomidor, sałata zielona, mięta do picia |
ŚRODA 12.02.2025 r.
|
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, chleb wieloziarnisty (gluten), masło (laktoza), pasta jajeczna z wędzonym łososiem i szczypiorkiem (laktoza, jaja, ryba), ogórek zielony, kakao (laktoza), herbata z cytryną II ŚNIADANIE: Banan, woda OBIAD: Zupa porowa z lanym ciastem (seler, jaja, gluten), spaghetti z mięsem w sosie bolognese (gluten, laktoza), papryka kolorowa w słupki (laktoza, gluten), woda PODWIECZOREK: Jogurt naturalny z truskawkami i płatkami muesli (laktoza) |
CZWARTEK 13.02.2025 r.
|
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, orkisz (gluten), masło (laktoza), pasztet z indyka z warzywami /własny wyrób/, sałata zielona, ogórek kiszony, herbata z cytryną II ŚNIADANIE: Jabłko, woda OBIAD: Zupa krem z zielonego groszku, zabielany z grzankami /własny wyrób/ (seler, gluten, laktoza), potrawka z indyka w sosie śmietanowym (laktoza, gluten), kasza perłowa, surówka z marchewki z pomarańczą, woda PODWIECZOREK: Budyń czekoladowy (laktoza), banan, ciastka zbożowe (gluten)
|
PIĄTEK 14.02.2025 r. WALENTYNKI
|
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, chleb wieloziarnisty (gluten), masło (laktoza), ser żółty (laktoza), ogórek zielony, płatki owsiane z mlekiem (laktoza), herbata II ŚNIADANIE: Deser walentynkowy: galaretka, bita śmietana, andrut (laktoza, gluten), mandarynka, borówka amerykańska, woda OBIAD: Zupa koperkowa z ryżem (laktoza), kotlet rybny z Miruny (ryba, jaja, gluten), ziemniaki, marchew na gęsto (gluten), woda PODWIECZOREK: Warkocz drożdżowy z serem (gluten, jaja, laktoza), sok marchewkowy Witaminka |
W razie konieczności, wynikającej z niedostępności planowanych produktów na dany dzień, intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie.