25.09.2023 r. - 29.09.2023 r.
PONIEDZIAŁEK 25.09.2023 r.
|
ŚNIADANIE: Rogal pszenno-żytni/chleb wieloziarnisty (al. gluten), masło (al. laktoza), powidła śliwkowe, kawa zbożowa z mlekiem (al. laktoza) DRUGIE ŚNIADANIE: Banan, woda Iwoniczanka OBIAD: Zupa selerowa z lanym ciastem (al. seler, gluten, jaja). Potrawka z indyka (gluten), ryż naturalny, sałata lodowa z pomidorem i ogórkiem, kompot owocowy PODWIECZOREK: Gruszka gotowana podana z mleczną polewą i z gorzką czekoladą, talarki z żurawiną (gluten)
|
WTOREK 26.09.2023 r. |
ŚNIADANIE: Twarożek na słodko z mielonymi orzechami, jogurtem naturalnym i wanilią (al. laktoza), pieczywo mieszane (al. gluten), płatki ryżowe z mlekiem (al. laktoza) DRUGIE ŚNIADANIE: Arbuz, woda Iwoniczanka OBIAD: Zupa rosołkowa z brukselką, fasolą szparagową i kaszą jaglaną (al. seler). Bitki w sosie śmietanowym (al. laktoza, gluten), makaron świderki (gluten, jaja), surówka z marchewki z ananasem, lemoniada miętowo-jabłkowa PODWIECZOREK: Przecier jabłkowo -brzoskwiniowy, herbatniki maślane, woda Iwoniczanka |
ŚRODA 27.09.2023 r. |
ŚNIADANIE: Chleb pszenny/chleb orkiszowy 35 g (gluten), pasztet kiełbasiany na ciepło, papryka świeża w słupku, herbata z cytryną /kawa zbożowa z mlekiem (al. laktoza) DRUGIE ŚNIADANIE: Śliwka /jabłko, woda Iwoniczanka OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem (al. seler, laktoza). Jajko w sosie chrzanowym (al. jaja, laktoza), ziemniaki, ogórek kiszony w słupku, kompot owocowy PODWIECZOREK: Wek (al. gluten) z masłem (al. laktoza), ser żółty (al. laktoza), pomidor, herbata miętowa |
CZWARTEK 28.09.2023 r. |
ŚNIADANIE: Pasta z makreli z twarożkiem i zieloną pietruszką (al. ryba, laktoza), pieczywo mieszane (al. gluten), ogórek zielony, kawa zbożowa z mlekiem (al. laktoza) DRUGIE ŚNIADANIE: Winogrono /gruszka, chrupki kukurydziane, woda Iwoniczanka OBIAD: Zupa rosołowa z tartą marchewką i makaronem gwiazdki (al. gluten, jaja). Kotlety mielone smażone (al. gluten, jaja), ziemniaki, kapusta kiszona zasmażana z koperkiem, kompot owocowy PODWIECZOREK: Kisiel cytrynowy, biszkopty (al. gluten), ćwiartka jabłka |
PIĄTEK 29.09.2023 r.
|
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami owsianymi i orzechami włoskimi (al. laktoza, orzechy ), pieczywo mieszane (gluten), masło (al. laktoza), dżem brzoskwiniowy 100% DRUGIE ŚNIADANIE: Arbuz, woda Iwoniczanka OBIAD: Zupa rybna z grzankami (al. gluten, ryba, laktoza). Pierogi z serem/truskawkami i z polewą maślano-cynamonową (al. gluten, laktoza, jaja), kompot owocowy PODWIECZOREK: Banan z jogurtem naturalnym i obsypany płatkami granoli (al .laktoza) |
W razie konieczności, wynikającej z niedostępności planowanych produktów na dany dzień, intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie.