JADŁOSPIS 29.05.2023r. - 2.06.2023r. PRZEDSZKOLE PUBLICZNE W MNICHU
PONIEDZIAŁEK 29.05.2023 |
ŚNIADANIE: Kasza manna z płatkami migdałów na mleku 150 ml (al: laktoza), Chleb pszenno - żytni /Gwarek 35 g (al: gluten), masło 2.5 g (al: laktoza), sałata zielona 3 g , ser żółty Gouda 20 g , pomidor 10 g , herbata z cytryną 150 ml DRUGIE ŚNIADANIE : Gruszka 50 g ,woda Iwoniczanka OBIAD: Zupa koperkowa z ziemniakami 250 g(al: gluten, seler), Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem 140 g (al. laktoza, gluten ), kompot truskawkowy 150 ml PODWIECZOREK : Mus owocowy oprószony tartą czekoladą 120 g-banan, brzoskwinia, jabłko , herbatniki 20 g (al. gluten) , woda mineralna Iwoniczanka |
WTOREK 30.05.2023 |
ŚNIADANIE: Twarożek na słodko z kawałkami mango 20 g, pieczywo mieszane 35 g (al. gluten) , kakao 150 m (al. laktoza) DRUGIE ŚNIADANIE : Kalarepka i marchewka do chrupania 50 g /chrupki kukurydziane (gluten) ,woda Iwoniczanka OBIAD: Zupa warzywna z zielonym groszkiem i kaszą jaglaną (al. seler) Pałka z kurczaka duszona z warzywami (al.seler) 90 g , ziemniaki 110 g, sałatka z pomidorów ze szczypiorkiem w sosie ziołowym 60 g , sok jabłkowy 150 ml PODWIECZOREK : Kanapka 30 g (al. gluten) z masłem 2 .5 g (al. laktoza), sałata lodowa 5 g,kiełbasa szynkowa 20 g, papryka świeża 10 g, kiełki rzodkiewki 2 g , herbata melisa 150 ml . |
ŚRODA 31.05.2023 |
ŚNIADANIE: Paprykarz z makreli i ryżem w/w 20 g (al. ryba ), pieczywo mieszane 35 g (al. gluten), masło 2.5 g (al. laktoza) , ogórek kiszony 20 g, herbata z cytryną 150 g . DRUGIE ŚNIADANIE : Jabłko 50 g , woda Iwoniczanka OBIAD: Zupa brokułowa z grzankami 150 ml (al. seler, gluten ) ,Spaghetti z mięsem wieprzowym w sosie p 65 g (al. śmietana 12%) papryka kolorowa w słupku 50 g, , kompot wieloowocowy 150 ml PODWIECZOREK : Ptasie mleczko owocowe 120 g (al. laktoza) , andrut 5 g, |
CZWARTEK 01.06.2023 „DZIEŃ DZIECKA” 😊😊 |
ŚNIADANIE: Kiełbaski na ciepło 45 g , ogórek zielony 10 g , papryka świeża 10 g ,pieczywo mieszane 35 g(gluten) , herbata 150 ml DRUGIE ŚNIADANIE : Lody ze świeżymi owocami (al. laktoza), sok ”Vatter” 500ml , przekąski 😊 OBIAD: Nuggetsy z kurczaka 70 g (al. gluten , jaja ) , frytki 100 g , surówka z marchewki z ananasem 60 g , kompot truskawkowy 150 ml PODWIECZOREK : Banan , ciastka owsiane 20 g (al. gluten ), woda Iwoniczanka |
PIĄTEK 02.06.2023
|
ŚNIADANIE: Pasta z jaj, szynki konserwowej i sera żółtego 20 g (al. laktoza ,jaja) , pieczywo mieszane 35 g , pomidor 10 g, rzodkiewka 10 g, herbata z cytryną 150 ml DRUGIE ŚNIADANIE : Owoc kiwi-jabłko 60 g / woda Iwoniczanka OBIAD: Zupa rybna z ziemniakami 250 ml (al: ryba, laktoza , seler) Pierożki z twarogiem / truskawkami i polewą maślano- miodową i cynamonem 120 g (al: gluten ,jaja , laktoza), woda 150 ml PODWIECZOREK :Babka drożdżowa z posypką 70 g w/w (al. gluten, jaja, laktoza ), herbata z pokrzywy 150 ml |