22.04.2024 r. - 26.04.2024 r.

PONIEDZIAŁEK 22.04.2024 r.

 

ŚNIADANIE: Kanapka pszenno-żytnia/wieloziarnista 35 g (al. gluten), masło (laktoza), sałata zielona, szynka wieprzowa, pomidor malinowy, rzodkiewka, kawa zbożowa z mlekiem (al. laktoza), herbata z cytryną 

DRUGIE ŚNIADANIE: Jabłko,  woda Iwoniczanka

OBIAD: Zupa grochowa z kiełbasą i ziemniakami (al. seler, gluten), kluski na parze z polewą mleczno-czekoladową (al. gluten, laktoza, jaja), kompot owocowy

PODWIECZOREK: Babka piaskowa /wyrób własny/ (al. jaja, gluten), sok marchewkowy 200 ml

WTOREK 23.04.2024 r.

 

 

 

ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, chleb familijny 35 g (al. gluten), masło (al. laktoza), pasta ze słonecznika, papryka czerwona, herbata z cytryną, kasza manna do picia (al. laktoza)

DRUGIE ŚNIADANIE:  Mandarynka

OBIAD: Zupa warzywna z tartą kalarepką i makaronem gwiazdki (al. seler, gluten), kotlet drobiowy (al. jaja, gluten), ziemniaki, sałatka z marchewki i ogórka kiszonego z jogurtem (al. laktoza), kompot owocowy 

PODWIECZOREK: Bułka pszenno-żytnia (al. gluten), masło (al. laktoza), dżem truskawkowy, bawarka (al. laktoza)

ŚRODA 24.04.2024 r.

 

 

ŚNIADANIE: ”Szwedzki stół”: chleb pszenno-żytni, chleb wieloziarnisty (al. gluten), masło (al. laktoza), wędlina drobiowa, kabanosy wieprzowe, sałata zielona, pomidor, ogórek zielony, papryka żółta, ser mozzarella, herbata z cytryną, kawa zbożowa z mlekiem (al. laktoza)

DRUGIE ŚNIADANIE: Banan, woda Iwoniczanka

OBIAD: Zupa barszcz zabielany z grzankami  (al. gluten, laktoza ), spaghetti z mięsem wieprzowym w sosie pomidorowym (al. laktoza, gluten), słupki ogórka kiszonego, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Gruszka w polewie mleczno-waniliowej z tartą czekoladą, chrupki kukurydziane (al. gluten)

CZWARTEK 25.04.2024 r.

ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, chleb wieloziarnisty (al. gluten), masło (al. laktoza), pasta z tuńczyka z twarogiem i zieloną cebulką (al. laktoza, ryba), ogórek zielony, herbata

DRUGIE ŚNIADANIE: Melon/marchew  w słupki, woda Iwoniczanka

OBIAD: Zupa brokułowa z kaszą jaglaną (al. seler), pulpety w sosie chrzanowym (al. gluten ,jaja, laktoza ), surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem, makaron świderki (al. gluten), kompot owocowy

PODWIECZOREK: Mus brzoskwiniowo-jabłkowy, ciastka zbożowe Belvita

 

 

 

PIĄTEK 26.04.2024 r.

 

 

 

 

 

ŚNIADANIE: Rogal pszenno-żytni, chleb wieloziarnisty (al. gluten), masło (al. laktoza), nutella z awokado /własny wyrób/, herbata owocowa .

DRUGIE ŚNIADANIE: Ananas, woda Iwoniczanka

OBIAD: Zupa rybna z groszkiem ptysiowym (al. seler, ryba, gluten, laktoza), jajko w sosie koperkowym (jaja, laktoza), ziemniaki, sałatka z białej kapusty, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Ptasie mleczko truskawkowe z bitą śmietaną oprószone leśnym mchem i granatem (al. laktoza, jaja, gluten)

W razie konieczności, wynikającej z niedostępności planowanych produktów na dany dzień, intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie.