JADŁOSPIS 29.05.2023r. - 2.06.2023r.              PRZEDSZKOLE PUBLICZNE W MNICHU

 

PONIEDZIAŁEK 29.05.2023

ŚNIADANIE:  Kasza manna   z płatkami migdałów na mleku 150 ml (al:  laktoza), Chleb pszenno - żytni /Gwarek  35 g (al: gluten), masło 2.5 g  (al: laktoza), sałata zielona 3 g , ser żółty Gouda  20 g , pomidor 10 g ,   herbata z cytryną 150 ml

DRUGIE ŚNIADANIE : Gruszka  50 g ,woda Iwoniczanka

OBIAD: Zupa koperkowa   z ziemniakami 250 g(al: gluten, seler), Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem  140 g (al. laktoza, gluten ), kompot  truskawkowy 150 ml

PODWIECZOREK : Mus owocowy oprószony tartą czekoladą 120 g-banan, brzoskwinia, jabłko , herbatniki 20 g   (al. gluten)  , woda mineralna Iwoniczanka

WTOREK 30.05.2023

ŚNIADANIE: Twarożek na słodko z kawałkami  mango  20 g, pieczywo mieszane 35 g (al. gluten) ,  kakao  150 m (al. laktoza)

DRUGIE ŚNIADANIE : Kalarepka i  marchewka do chrupania 50 g /chrupki kukurydziane (gluten) ,woda Iwoniczanka

OBIAD:  Zupa warzywna  z zielonym groszkiem i  kaszą jaglaną  (al. seler) Pałka z kurczaka duszona z warzywami (al.seler)  90 g  , ziemniaki 110 g, sałatka z pomidorów ze szczypiorkiem  w sosie  ziołowym 60 g  , sok jabłkowy  150 ml

 PODWIECZOREK : Kanapka 30 g (al. gluten) z masłem 2 .5 g (al. laktoza), sałata lodowa 5 g,kiełbasa szynkowa  20 g, papryka świeża 10 g, kiełki rzodkiewki 2 g , herbata  melisa 150 ml .

ŚRODA 31.05.2023

ŚNIADANIE: Paprykarz z makreli  i ryżem w/w 20 g (al. ryba ), pieczywo mieszane 35 g (al. gluten), masło 2.5 g (al. laktoza) , ogórek kiszony 20 g, herbata z cytryną 150 g .

DRUGIE ŚNIADANIE : Jabłko  50 g , woda Iwoniczanka

OBIAD: Zupa  brokułowa z  grzankami  150 ml (al. seler, gluten ) ,Spaghetti z  mięsem wieprzowym w sosie p 65 g (al. śmietana 12%) papryka kolorowa w słupku 50 g,   , kompot  wieloowocowy 150 ml

PODWIECZOREK : Ptasie mleczko owocowe  120 g (al. laktoza) , andrut 5 g,

CZWARTEK 01.06.2023

„DZIEŃ  DZIECKA” 😊😊

ŚNIADANIE: Kiełbaski na ciepło 45 g , ogórek zielony  10 g , papryka świeża 10 g ,pieczywo mieszane 35 g(gluten) , herbata 150 ml

DRUGIE ŚNIADANIE :

Lody ze świeżymi owocami (al. laktoza), sok ”Vatter” 500ml  , przekąski 😊

OBIAD:  Nuggetsy z kurczaka  70 g (al. gluten , jaja ) , frytki 100  g , surówka z marchewki z ananasem 60 g , kompot truskawkowy 150 ml

PODWIECZOREK : Banan , ciastka owsiane 20 g (al. gluten ), woda Iwoniczanka

PIĄTEK 02.06.2023

 

 

 

 

 

 

 

ŚNIADANIE: Pasta  z jaj,  szynki konserwowej i  sera żółtego 20 g (al. laktoza ,jaja) ,  pieczywo mieszane 35 g , pomidor 10 g, rzodkiewka 10 g, herbata z cytryną  150 ml

DRUGIE ŚNIADANIE :  Owoc kiwi-jabłko 60 g / woda Iwoniczanka

OBIAD: Zupa rybna z ziemniakami  250 ml (al: ryba, laktoza , seler) Pierożki z twarogiem / truskawkami i polewą maślano- miodową i cynamonem  120  g  (al: gluten ,jaja , laktoza), woda 150 ml

PODWIECZOREK :Babka drożdżowa z posypką 70 g w/w (al. gluten, jaja, laktoza ), herbata z pokrzywy   150 ml

W razie konieczności , wynikającej z niedostępności planowanych produktów na dany dzień , intendent zastrzega sobie p