JADŁOSPIS    28.11.2022r. - 02.12.2022r.

 

Poniedziałek 28.11.2022 r.

Śniadanie: Chleb pszenno - żytni / wieloziarnisty z masłem 30 g  (gluten)  , masło Zambrowskie 2,5 g (laktoza )  , szynka wiejska 15 g  , papryka czerwona  20 g, ogórek kiszony 15 g , kawa zbożowa z  mlekiem  200 ml  ( laktoza )  ,jabłko 60 g , woda Iwoniczanka

Obiad:  zupa kapuśniak z kiełbasą i z ziemniakami 250 g  (gluten,  seler )  , kasza perłowa   45 g (gluten, jaja) , paprykarz drobiowy 120 g (gluten)  , surówka z marchwi z pomarańczą 60 g  ,kompot owocowy 220 ml

Podwieczorek: Rogal 30 g  z masłem (laktoza, gluten) 2,5 g  i dżemem owocowym 20 g kakao 150 ml (laktoza)

Wtorek 29.11.2022r.

Śniadanie: Chleb pszenno – żytni / pełno ziarnisty  z masłem 35 g (gluten)  , masło Zambrowskie 2,5 g  ( mleko ) pasta rybna z zieloną cebulką ( ryba-tuńczyk , laktoza) ,ogórek zielony 20 g, herbata z cytryną 230 ml , mandarynka 50 g  , woda Iwoniczanka.

Obiad:  Zupa pomidorowa  z makaronem i z natką pietruszki 250 g  (laktoza, gluten, jaja,  seler)  , kotlet mielony   70 g (jaja, gluten )  , ziemniaki  110 g  , buraczki 60 g   , kompot owocowy 220 ml .

Podwieczorek:  Kisiel owocowy 150 ml, ciasteczka Bel Vita 35 g (gluten), winogrono zielone .

Środa 30.11.2022r.

Śniadanie:  Pieczywo mieszane(pszenno-żytnie , zbożowe) 30 g ( gluten, soja) , masło Zambrowskie 2,5 g  (laktoza) , twarożek z truskawkami  i miodem  20 g ( laktoza) , płatki owsiane z mlekiem 200 ml (laktoza)

Winogrono 50 ml + paluch kukurydziany (gluten), woda Iwoniczanka  .

Obiad:  zupa  grochowa z kiełbasą  i ziemniakami 250 g  (seler ) , Ryż na mleku zapiekany z musem jabłkowym  i cynamonem 150 g ( laktoza)  , kompot owocowy 220 ml

Podwieczorek: Kanapka 30 g z masłem 5 g, (gluten, laktoza) , kiełbasa  krakowska 20 g , pomidor 10 g, bawarka 150 ml .(laktoza)

Czwartek 01.12.2022r.

Śniadanie: Pieczywo mieszane   z masłem 30 g   (gluten) masło Zambrowskie 2,5 g  (laktoza  )   ,sałata zielona 5 g, jajko na twardo 20 g (jaja) , rzodkiewka , kawa z mlekiem (laktoza) / herbata z cytryną  220 ml  ,

 Banan  50 g /woda Iwoniczanka

Obiad: Rosół na wywarze drobiowym z kasza manną 250 g  ( seler)  , pieczeń duszona duszony w  sosie chrzanowym  60 g  (gluten, laktoza) , sałatka z czerwonej kapusty 60 g , ziemniaki  110 g , kompot owocowy 220 ml

Podwieczorek: Jogurt naturalny z owocami 150 ml , słomka ptysiowa 20 g(laktoza, gluten).

Piątek   02.12 .2022 r.

Śniadanie : chleb pszenno – żytni , chleb  wieloziarnisty 35g  (gluten)  ,masło Zambrowskie  2,5 g ( mleko) , ser żółty 20 g (laktoza), ogórek zielony 10 g, pomidor malinowy 15 g ,herbata owocowa 220 ml,   gruszka 100 g , woda Iwoniczanka .

Obiad: zupa ogórkowa zabielana z ryżem 250 g  ( laktoza, seler)  , ryba w pianie (ryba, jaja) , sałatka szwedzka 60 g, ziemniaki 110 g ,kompot owocowy 230 ml

Podwieczorek: Babka drożdżowa 30 g z masłem 5 g i miodem 5 g (laktoza, gluten, jaja) , kakao 200 ml (laktoza) .

Opracował: