11.12.2023 r. - 15.12.2023 r.

PONIEDZIAŁEK 11.12.2023 r.

 

ŚNIADANIE: Chleb  pszenno -żytni /chleb wieloziarnisty   (al: gluten), masło   (al: laktoza), ser żółty , papryka czerwona, ogórek zielony  ,płatki owsiane z bakaliami i mlekiem  z mlekiem  (al. laktoza)

DRUGIE ŚNIADANIE : Jabłko ,woda Iwoniczanka

OBIAD: Zupa pieczarkowa z ziemniakami i wkładka mięsną    (al. seler, gluten,  laktoza) , makaron z polewą jogurtowo- truskawkową (laktoza, gluten, jaja)  , kompot owocowy  

PODWIECZOREK :  Gruszka na ciepło w polewie waniliowej  oprószona mleczną czekoladą  (laktoza)  , rurki wafelkowe (gluten)

WTOREK 12.12.2023 r.

 

ŚNIADANIE: Polędwica drobiowa , pomidor malinowy ,rzodkiewka  ,pieczywo mieszane (al. gluten) , kawa zbożowa z mlekiem  (laktoza)

DRUGIE ŚNIADANIE : Mandarynka    ,woda Iwoniczanka

OBIAD: Zupa cebulowa   (al. seler, laktoza)   , kluski śląskie (jaja ,gluten), sałatka z czerwonej kapusty , bitki w sosie śmietanowym  (jaja, gluten) ,    Kompot owocowy

PODWIECZOREK : Mus owocowy (brzoskwinia, jabłko, banan) , herbatniki (gluten)

ŚRODA 13.12.2023 r.

 

 

ŚNIADANIE: Chleb  pszenna/chleb orkiszowy 35 g (gluten) , pasztet mięsno -warzywny , ogórek kiszony ,  kawa zbożowa z mlekiem  (al. laktoza )

DRUGIE ŚNIADANIE : Banan , woda Iwoniczanka

OBIAD: Zupa  rybna z grzankami (gluten) ,  ziemniaki , surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i kukurydza ,pulpety w sosie pomidorowym (laktoza) , kompot owocowy

PODWIECZOREK : Kisiel malinowy , paluch kukurydziany (gluten) , ćwiartki jabłka

CZWARTEK 14.12.2023 r.

 

ŚNIADANIE: : Pieczywo mieszane ,chleb wieloziarnisty  (al. gluten)  , masło (laktoza) , pasta z tuńczyka z twarogiem (gluten , papryka w słupkach ,  herbata z mlekiem (laktoza)  .

DRUGIE ŚNIADANIE : Jabłko  , woda Iwoniczanka

OBIAD:  Zupa rosół z makaronem i zieloną pietruszką (gluten, jaja) ,  ryż naturalny  z warzywami, ananasem i kurczakiem , kompot owocowy

PODWIECZOREK : Chałka z masłem i miodem lipowym (laktoza, gluten)  , kakao (laktoza)

 

 

 

 

PIĄTEK 15.12.2023 r.

 

 

 

 

 

ŚNIADANIE: Rogal , chleb wieloziarnisty  (gluten)  , masło czekoladowe z awokado i banana , kasza manna  na mleku (laktoza, gluten jaja )

DRUGIE ŚNIADANIE : Pomarańcza ,woda Iwoniczanka

OBIAD: Zupa z kalarepki z ryżem (seler)   , ziemniaki , sałata zielona z jogurtem naturalnym(laktoza) , kotlet z jaj (jaja),  kompot

PODWIECZOREK : Sok jabłkowy 150 ml , andrut z dżemem z czarnej porzeczki

W razie konieczności, wynikającej z niedostępności planowanych produktów na dany dzień, intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie.