JADŁOSPIS 27.03.2023r. - 31.03.2023r.

PONIEDZIAŁEK 27.03.2023

ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane (gluten)35g , masło 2.5 g /laktoza/, / 20g/, kiełbasa krakowska  20g, rzodkiewka 10 g, ogórek zielony 10 g  , kasza kukurydziana na mleku z miodem  150 ml (laktoza),  gruszka 70 g , woda Iwoniczanka

OBIAD: - Zupa ogórkowa  zabielana z ryżem naturalnym  (seler) 250 ml.

 Łazanki z kapustą , mięsem i kiełbasą 140 g  , ketchup  5 g,  kompot truskawkowy  200ml

PODWIECZOREK:  Bułka cynamonka  35 g z masłem 2 g (laktoza), kisiel z ananasa  -wyr. Własny 120 ml

WTOREK 28.03.2023

ŚNIADANIE :Chleb wieloziarnisty ,pszenno-żytni  35g / gluten/, smarowidło  z  pieczonego karczku  z marchewką  20 g- wyr. własny, słupki papryki świeżej 10 g , rzodkiewka 10 g ,kawa zbożowa  z mlekiem (mleko ) jabłko 80 g , woda Iwoniczanka

OBIAD: Zupa  porowa  z lanym ciastem 250 ml (seler, gluten, jaja), pałka z kurczaka duszona w warzywach 90 g (seler ),  ziemniaki  120 g, sałata zielona z jogurtem naturalnym 70 g (laktoza)  , sok jabłkowy 100 %  150 ml

PODWIECZOREK: „Babka piaskowa” 70 g -wyr. własny  (jaja, gluten) , połówki truskawek  30 g , herbata z melisą  150 ml

ŚRODA  28.03.2023

ŚNIADANIE  :Pieczywo mieszane  – 35g(gluten) , pasta z jaj i awokado  25 g (jaja,  laktoza), pomidor malinowy  20 g ,płatki Muesli z mlekiem (laktoza)150 ml.  , kiwi 40 g/słupki kalarepy 30 g  

OBIAD:- Zupa grochowa z kiełbasą i ziemniakami 20 g  / gluten, seler/ 250 ml.  , kluski na parze z polewą mleczno -malinową 150 g (laktoza, jaja, gluten),   Kompot wieloowocowy 150ml

PODWIECZOREK: Racuchy z jabłkami 70 g (laktoza, jaja, gluten), herbata z pokrzywą 150 ml .

CZWARTEK 29.03.2023

ŚNIADANIE :Bułka wielozbożowa  , kajzerka (gluten) / masło  2.5g (laktoza),  twarożek  z dżemem z czarnej porzeczki 100 % (laktoza)kakao (laktoza )  150  ml., banan  50 g, woda Iwoniczanka

OBIAD:  Zupa kalafiorowa  z kaszą jaglaną 250 ml (seler) 250ml, pulpety   w sosie śmietanowo -pomidorowym 100 g (laktoza ,jaja, gluten ) , ziemniaki 110 g  , surówka z kapusty kiszonej z marchewką 60 g  , napój jabłkowo -miętowy  150 ml

PODWIECZOREK: Kanapka 30 g (gluten)z masłem 2 g (laktoza), filet z kurczaka 15 g z warzywami / rzodkiewka , papryka czerwona ogórek zielony , kiełki -20  g /, herbata owocowa 150 ml

PIĄTEK 30.03.2023

ŚNIADANIE :  Chleb pszenno-żytni, Gwarek  / gluten/- 25 g  , pasztet  pieczony ze słonecznika 20 g , ogórek kiszony 10 g, papryka świeża 10 g , płatki ryżowe  na mleku  150 ml (laktoza ) , herbata z cytryną 150 ml ,mandarynka 70 g, woda Iwoniczanka

OBIAD: - Zupa  rybna  zabielana z grzankami  / seler, laktoza gluten , jaja/ 250ml, potrawka z indyka  100 g (laktoza, gluten ) , makaron świderki naturalny  60 g (gluten, jaja), sałatka z czerwonej kapusty z cebulką 70 g ,   Kompot wieloowocowy 150ml

 PODWIECZOREK: Mus owocowy /banan, jabłko, brzoskwinia/120 g , suche rurki wafelkowe 15 g (gluten), woda Iwoniczanka.

 

 

Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie , zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców , oraz dań z nich przygotowanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.

 Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów dostępny na życzenie u intendenta.

Alergeny oznaczono