15.04.2024 r. - 19.04.2024 r.
PONIEDZIAŁEK 15.04.2024 r.
|
ŚNIADANIE: Bułka pszenno-żytnia/bułka grahamka 35 g (al. gluten), masło (al. laktoza), twarożek z wanilią, zupa mleczna z makaronem zacierkowym (al. laktoza), herbata z cytryną DRUGIE ŚNIADANIE: Banan, woda Iwoniczanka OBIAD: Zupa krem z cieciorki z prażoną cebulką (al. seler, laktoza), gulasz wieprzowy (al. gluten), kasza perłowa, ogórek kiszony w słupkach, kompot owocowy PODWIECZOREK: Smoothie z pomarańczy oraz ananasa, talarki maślane |
WTOREK 16.04.2024 r.
|
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, chleb familijny 35 g (al. gluten), pasta kiełbasiana z cebulką, papryka czerwona w słupku, herbata z cytryną, kawa zbożowa z mlekiem (al. laktoza) DRUGIE ŚNIADANIE: Winogrono OBIAD: Zupa grysikowa z zieloną pietruszką (al. seler), pałka z kurczaka duszona w warzywach, ziemniaki, surówka z selera naciowego z jabłkiem, rodzynkami i jogurtem naturalnym (al. laktoza), ziemniaki, kompot owocowy PODWIECZOREK: Kisiel z owoców leśnych z jabłkiem, chrupki kukurydziane (al. gluten) |
ŚRODA 17.04.2024 r.
|
ŚNIADANIE: Rogal pszenno-żytni, chleb wieloziarnisty (al. gluten), masło (al. laktoza), miód wielokwiatowy, płatki ryżowe na mleku (al. laktoza), herbata z cytryną, kawa zbożowa z mlekiem (al. laktoza) DRUGIE ŚNIADANIE: Mandarynka, woda Iwoniczanka OBIAD: Zupa jarzynowa z makaronem (al. gluten), gołąbki z mięsem i kapustą w sosie śmietanowo - pomidorowym (al. laktoza), ziemniaki, kompot owocowy PODWIECZOREK: Cynamonka drożdżowa (al. gluten), sok jabłkowy |
CZWARTEK 18.04.2024 r. |
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, chleb wieloziarnisty (al. gluten), masło (al. laktoza), sałata zielona, polędwica z indyka, pomidor malinowy, kawa zbożowa z mlekiem (al. laktoza) DRUGIE ŚNIADANIE: Jabłko, woda Iwoniczanka OBIAD: Zupa krupnik z warzywami (al. seler), kotlet rybny (al. gluten, jaja, ryba), sałatka z kalafiora i rzodkiewki z jogurtem naturalnym (al. laktoza), ziemniaki, kompot owocowy PODWIECZOREK: Makaron z polewą maślano-miodową (al. gluten, laktoza), kawałki kiwi, herbata owocowa |
PIĄTEK 19.04.2024 r.
|
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, chleb wieloziarnisty (al. gluten), masło (al. laktoza), pasta z makreli z twarogiem (al. ryba, laktoza), ogórek kiszony, rzodkiewka, herbata DRUGIE ŚNIADANIE: Melon, woda Iwoniczanka OBIAD: Zupa żurek zabielany z kiełbasą i jajkiem, pieczywo (al. seler, jaja, gluten, laktoza), ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem, kompot owocowy PODWIECZOREK: Koktajl truskawkowy (al. laktoza), biszkopty deserowe (al. gluten) |
W razie konieczności, wynikającej z niedostępności planowanych produktów na dany dzień, intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie.